19.03.2014.

Четири битолски надежи меѓу младинските репрезенативци

СЕЛЕКТОРОТ НА МЛАДИНСКАТА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ЗОРАН ПЕТКОВСКИ ГО ОБЈАВИ ПОШИРОКИОТ СПИСОК ЗА КВАЛИФИКАЦИИТЕ
Селекторот на младинската репрезентација на Македонија во ракомет, Зоран Петковски го објави списокот од 28 имиња, од кои ќе избере 20 за квалификациите за европското првенство кои ќе се одржат во Скопје од 4 до 6 април.
Четворица битолчани се најдоа на неговиот список: Филип Ивановски кој брани во Металург Јуниор, Пеце Рајатовски од РК Битола и двајцата ракометари на Пелистер Стефан Дрогришки и Филип Кузмановски. Овие ракометари ќе реализираат седум дневни подговотки во Дојран, а ривали во борбата за континенталниот собир во Австрија ќе им бидат Италија, Грција и Исланд.

Нема коментара:

Постави коментар