Powered By Blogger

17. 3. 2010.

Lazarevski vo Ohrid, Demiri pod Tumbe kafe














Na nekolku dena do golemata presmetka so Vardar v nedela preodniot rok i natamu e preokupacija za bitolskiot prvoligas. Na golemo iznanaduvanje iskusniot Saso Lazarevski e ispraten na otstapka do krajot na sezonata vo vtoroligasot Ohrid. Lazarevski imase kontinuirano dobra sezona po vrakanjeto od Milano.
Vo tekot na denesniot den se ocekuva doganjeto vo Pelister na iskusniot internacionalec Ertan Demiri koj treba da gi definira poslednite detali i od denes da stane nov clen na bitolskiot prvoligas.


Za utre (cetvrtok) FK Pelister najavi pres-konferencija kako mobilizacija pred “vecnoto” derbi so Vardar kako i naznacuvanje na noviot sportski direktor vo klubot. Za razlika od minatata nedela vremenskite uslovi pod Tumbe kafe denovive ovozmozija besprekorna podgotovka na pelisterci. Trenerot Ljamcevski e optimist vo presret na negovata vtora sredba so Vardar po onaa vo 10 kolo kolo bitolcani slavea so 1:0. Site fudbaleri se zdravi i motivirani pred duelot v nedela, na koj za zal bitolskite navivaci Ckembari nema da mozat organizirano da patuvaat. Bno toa ne go namaluva interesot za ova derbi, bidejki vo Bitola se ubedeni vo mec vo koj pelisterci nema da razocaraat. Sto se odnesuva do startniot tim Ljamcevski vo posleden moment ke go odluci sostavot so ogled na toa sto za razlika od mecot so Teteks ke go ima Gancev vo odbranata, a pak vo napadot ke nedostiga Marjan Altiparmakovski. Ne e isklucena moznosta i za takticko iznenaduvanje i vnesuvanje vo timot na srpskite internacionalci Stefanovic i Doknic koi se uste ne debitirale za pelisterci.

Нема коментара:

Постави коментар