04.03.2014.

ФОТО: Како пред 69 години се роди Црвена Звезда

СЛАВНИТЕ БЕЛГРАДСКИ ЦРВЕНИ-БЕЛИ ДЕНЕС СЛАВАТ 60 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО
Во еден ветровит ден на 4 март 1965 година група на белградски младинци го оформија младинското фискултурно друштво, кое подоцна стана голем спортски бренд и друштво, кое од првиот ден го носи името Црвена звезда.
Слободан Чосиќ и Зоран Жујовиќ се првите „кумови„ на клубот, а Џорџе Пајиќ - Која е првиот претседател. 
Македонците биле составен дел од историјата на Црвена Звезда. Почнувајќи од Кирил Дојчиновски Бошко и Милко Ѓуровски, Дарко Панчев, Илија Најдовски, Драган Канатларовски,  Митко Стојковски, Дарко Крстевски, Благојче Георгиевски иЧедомир Јаневски како тренер. Еве ги ексклузивните фотографии од денот на формирањето и од првиот грб на Црвена Звезда.  

Нема коментара:

Постави коментар