04.03.2014.

Макпетрол пресилен за битолските куглари

ОЧЕКУВАН ИСХОД НА МЕЧОТ НА КУГЛАРИТЕ НА ХЕРАКЛЕА НА ГОСТУВАЊЕТО ВО СКОПЈЕ КАЈ ПРВАКОТ
Макпетрол - Хераклеа 7:1 (3402:3185)

Илузорно беше да се очекува дека кугларите на Хераклеа можат да направат изненадување на гостувањето кај повеќекратниот првак Макпетрол во Скопје. Битолчани загубија со 7:1 (3402:3185) и остануваат на шестото место по осум одиграни кола со две победи и шест порази.
Најдобар инвидуален резултат кај битолчани имаше Сотир Гулевски со 576 соборени кегли. Во наредното деветто коло Хераклеа на 8 март во кугларницата на спортската сала „Младост„ ја дочекува екипата на Македонија.

Нема коментара:

Постави коментар