05.01.2016.

Стефановски поднесе оставка и го напушта РК Пелистер заради приватни причини

ПРОЕКТОТ НА РК ПЕЛИСТЕР ЌЕ ПРЕТРПИ НОВИ ИЗМЕНИ ПО ОСТАВКАТА НА СТЕВЧЕ СТЕФАНОВСКИ
На големо изненадување на јавноста, Стевче Стефановски си поднесе оставка како координатор во РК Пелистер заради приватни причини. Тој оставката ја поднесе пред новогодишните празници, а официјализирана е дури денес.

03.01.2016.

Пелистер почнува да купува напаѓачи

ПРВИТЕ ЗАСИЛУВАЊА ВО НОВАТА ГОДИНА ВО ПЕЛИСТЕР ТРЕБА ДА ДОЈДАТ ВО НАПАДОТ
Битолскиот второлигаш Пелистер најави активна зима на фудбалскиот пазар и можност со купување на искусни фудбалери да го засили тимот колку што е потребно за трета промоција од Втората во Првата лига. Напаѓачот Благојче Марковски од Младост Царев двор треба да биде првото засилување во нападот, откако извесно е дека корпулетниот напаѓач ќе си замине од прволигашот оваа зима.