25.02.2014.

Втора победа на кугларите на Хераклеа

ПОБЕДА ЗА САМОДОВЕРБА НА БИТОЛСКИТЕ КУГЛАРИ ВО ДОМАШНИОТ ДРЖАВЕН ПАМПИОНАТ
Втора победа на кугларите на Хераклеа во осмиот натпревар од државниот шампионат на Македонија. Ново формираниот битолски клуб во кугланата на спортската сала „Младост„ убедливо го совладаа тимот на 18 август Адинг со 8:0 (2808 - 2688).
Во меч во кој немаше неизвесност Хераклеа прокнижи важни бодови, по кои со 4 бода заедно со 18 август Адинг се наоѓа на делба на петтото и шестото место. Лидер и натаму без пораз е Макпетрол со 14 бода. 

Нема коментара:

Постави коментар