25.02.2014.

Пуштена во употреба новата стрелана во Битола

ПУШТЕН ВО УПОТРЕБА НОВИОТ СПОРТСКИ ОБЈЕКТ НАМЕНЕТ ЗА СТРЕЛАШТВО ВО НАШИОТ ГРАД
Со денешното пуштање во употреба на стреланата исполнето е ветувањето кон параолимпијката Оливера Наковска Бикова, но и кон другите љубители на стрелаштво од опшината кои исто така ќе можат да го користат овој објект.
Инвестицијата за проектот е на локалната самоуправа и изнесува 1 300 000 денари 
„На златната шампионка Оливера Наковска Бикова и ветивме дека ќе и ги подобриме условите за максимално добри тренинзи. Новата спортска стрелана е на две нивоа, на првото ниво се поставени 10 стрелачки мети, а на второто ниво ќе бидат поставени електронски мети. Очекуваме посебен интерес да искажат младите. Се воодушевуваме на успесите на Оливера Наковска Бикова и затоа инвестиравме во ваков објект„ изјави веднаш по отворањето на новиот објект, градоначалникот Владимир Талески 
„ Се надевам дека сега младите ќе ги привлечеме да дојдат и да тренираат за овој специфичен спорт. Сега во овој нов објект ќе тренираме во подобри услови а се надевам дека со тоа ќе се зголемат и нашите успеси.Вие досега знаете каде тренирав и во какви услови." изјави златната параолимпијка Оливера Наковска Бикова. 

Нема коментара:

Постави коментар