27.08.2014.

Пелистерци протестираат против ново одлагање на клубската иднина

НОВОТО ОДЛАГАЊЕ ЗА ИДНИНАТА НА КЛУБОТ ПРЕДИАЗВИКА НЕГОДУВАЊА КАЈ ФУДБАЛЕРИТЕ НА ПЕЛИСТЕР
Битолскиот прволигаш Пелистер ќе излезе десет минути подоцна на теренот на „Тумбе Кафе“ во Битола во дербито со Работнички во знак на протест поради одложувањерто на одлуката за судбината на клубот. На денешната седница на Советот на општина Битола советниците ги збуни анонимниот кипарски инвеститор Габриел Папанастасатос, па по четири часа жолчна расправа не беше донесена никаква одлука за судбината на клубот, па беше решено в петок на нова седница да се решава за иднината на клубот. Покрај Кипранецот, за Пелистер заинтересирана е и компанијата Цермат.

Нема коментара:

Постави коментар