29.08.2014.

Ново одлагање, за Пелистер има нови купувачи, предлогот се враќа на комисија


НИТУ ДЕНЕС НЕ Е ДОНЕСЕНА ОДЛУКА ЗА ПРОДАЖБА НА ФК ПЕЛИСТЕР
Советот на општина Битола денеска одлучи, точката од дневниот ред за продажбата на ФК Пелистер, да ја врати на повторно разгледување и правно дооформување на Комисијата за спорт и млади.
Според кажаното на денешната седница, за овој клуб имало и нови заинтересирани субјекти. Неофицијално две големи битолски компанија доставиле понуди и од втор план избиваат како рамноправни кандидати за купување на клубот.

Нема коментара:

Постави коментар