25.10.2014.

Илиевски сребрен, а Костов севкупно бронзен на источно-европскиот шампионат

ОГРОМЕН УСПЕХ НА БИТОЛСКИОТ МОТО ФЕНОМЕН НА КРАЈОТ ОД СЕЗОНАТА ВО ИСТОЧНО ЕВРОПСКИОТ ШАМПИОНАТ
Без последната трка од источно европскиот шампионат во мото-крос, потврден е пласманот кој претходеше.  Со неодржувањето на последната трка  во Молдавија, заврши ова сезона за најдобрите возачи од Југоисточна Европа.
Според официјалните резултати од мото федерацијата на Македонија, битолските мото-кросисти ги потврдија неофицијалните резултати. Христијан Илиевски е вротопласиран во класата МХ1 со вкупно 322 бодови, а Борче Костов е третопласиран со 254 бодови во класата МХ3. 

Нема коментара:

Постави коментар