26.10.2014.

23 медали на ЗА-НЕД-ДО академијата од мундијалот во Умаг

НОВ ГОЛЕМ УСПЕХ НА СПОРТИСТИТЕ ОД АКАДЕМИЈАТА ЗА-НЕД-ДО ОД БИТОЛА
Македонскиот тим на ЗА-НЕД-ДО на Светското првенство во боречки вештини и борби во Умаг (Хрватска), официјално освои 23 медали. Со 11 златни, 7 сребрени и 5 бронзени одличја битолчани се враќаат со полна вреќа медали.

1. Сара Илиевска (лајт контакт борби - кат. -25кг.) злато
2. Сара Илиевска (лајт контакт борби - кат. -30кг.) сребро
3. Христијан Котевски (лајт контакт борби - кат. -40кг.) бронза
4. Маја Кузманова (лајт контакт борби - кат. -40кг.) злато
5. Били Мишевски (лајт контакт борби - кат. -40кг.) сребро
6. Андреј Христовски (лајт контакт борби - кат. -45кг.) сребро
7. Маја Кузманова (лајт контакт борби - кат. -45кг.) злато
8. Антонио Десковски (лајт контакт борби - кат. -45кг.) злато
9. Сунај Мифтар (лајт контакт борби - кат. -65кг.) бронза
10. Андреј Иванов (лајт контакт борби - кат. -65кг.) сребро
11. Јован Марушевски (лајт контакт борби - кат. -70кг.)_злато

Семи контакт борби
 1. Христијан Котевски (семи контакт борби - кат. -40кг.) бронза

Демонстрации во музички форми со традиционално оружје
1. Христијан Котевски (музички форми со оружје -12 год.) злато
2. Сара Илиевска (музички форми со оружје -12 год.) сребро
3. Андреј Иванов (музички форми со оружје -17 год.) злато
4. Јован Марушевски (музички форми со оружје -17 год.) сребро

Демонстрации во самоодбрана
1. Сара Илиевска (самоодбрана -12 год) злато
2. Христијан Котевски (самоодбрана -12 год) сребро
3. Били Мишевски (самоодбрана -12 год) бронза
4. Антонио Десковски (самоодбрана -12 год) бронза
5. Сунај Мифтар (самоодбрана -17 год) злато

Демонстрации во екстремна самоодбрана
1. Дијана Неделковска (екстремна самоодбрана) злато *( во апсолутна категорија од +18 )

Демонстрација/презентација на Tai Chi - ветерани
1. Златко Неделковски (Tai Chi - ветерани) злато


Воедно на крајот од Светското првенство во боречки вештини и борби 2014-та во Умаг (Хрватска) специјалниот Совет на мајстори и светската федерација на специјална церемонија на мајсторот Златко Неделковски со посебни почести му додели Сертификат мајстор 8-ми дан во Кик Бокс.

Нема коментара:

Постави коментар