15.11.2014.

Второ место за младиот пинг-понгар Христијан Јовановски

ПРОДОЛЖУВА ПЕРИОДОТ НА УСПЕСИ ЗА БИТОЛСКИОТ ПИНГ-ПОНГ 
Младиот битолчанец кој е член на ППК Мултитекс, Христијан Јовановски го освои второто место на државниот шампионат во пинг-понг за средношколци.
Тоа е одлично постигање за младиот Кико, кој на истото натпреварување во освои четвртото место минатата година. ППК Мултитекс како есенски првак презими во Втората пинг-понгарска лига и се наоѓа на добар пат да се врати во Првата лига. 

Нема коментара:

Постави коментар