01.11.2014.

Младост Царев двор од Боговиње „долета„ до второто место

КОЛО НА ИЗНЕНАДУВАЊА И НА ГОЛЕМ ПРОГРЕС НА ТАБЕЛАТА ЗА ФУДБАЛЕРИТЕ НА МЛАДОСТ ЦАРЕВ ДВОР
За одбележување во 12 коло на Втората фудбалска лига е првиот пораз на лидерот Шкупи и победата на екипата на Младост Царев двор во Боговиње, кај Дрита, од 2:1 по која избија на делба на втората позиција на табелата.
Антонио Каланоски и Игор Клечкароски погодија за 2:0 во вториот дел, а почесниот гол за Дрита го постигна Бетим Мифтари.

Kожув - Шкупи 1:0
Еуромилк - Врапчиште 1:0
Дрита - Младост 1:2
Напредок - Скопје 0:1
Македонија ЃП - Гостивар 0:0

Табела:

Шкупи 31
Врапчиште 20
Младост  Царев двор 20
Гостивар 19
Скопје 15
Кожув 14
Еуромилк 14
Македонија ЃП 11
Дрита 11

Напредок 9

Нема коментара:

Постави коментар