20.11.2014.

Нови златa и рекорди за битолскиот пливач Иван Симоновски


ДВА НОВИ ПОДВИГА НА МЛАДИОТ БИТОЛСКИ ПЛИВАЧ, ИВАН СИМОНОВСКИ
На меѓународниот пливачки митинг „13 ноември„ кој се одржа во Скопје со учество на преку 500 пливачи од Македонија. Албанија, Романија, БиХ, Италија и Бугарија, повторно блесна битолскиот пливачки ас, Иван Симоновски.
Членот на ПК Орка освои две злата со подобрување на рекордот на 100 метри делфин. Симоновски пливаше 1:01:55 што е за 21 стотинка подобро од неговиот најдобар резултат и националниот рекорд. На 50 метри делфин исто така пливаше најдобро, потврдувајќи ја моменталната фантастична форма.

Нема коментара:

Постави коментар