25.09.2014.

ВИДЕО: Рефлектори и нов тревник за стадионот под Тумбе кафе

НОВО ВЕТУВАЊЕ ВРЗАНО СО СТАДИОНОТ ПОД ТУМБЕ КАФЕ
Градоначалникот на Битола и претседателот на ФФМ Илчо Ѓорѓиевски денес на отворањето на фудбалската паралелка во Битола го најавија и новиот проект од „Хет трик„ програмата за поставување нова подлога и поставување рефлектори на стадионот. Оваа инвестиција е вредна околу 800 000 евра со што ќе се овозможи подобрување на инфраструктурата и условите за игра на градскиот стадион.
Проектот во општина Битола се очекува да стартува идната година и е дел од веќе дефинираниот план за изградба на нов стадион во Битола.

Нема коментара:

Постави коментар