10.09.2014.

Чавор наместо за Пелистер потпиша за унгарскиот Чургу


ПЛАНИРАНОТО ЗАСИЛУВАЊЕ ЗА ПЕЛИСТЕР ГИ „ФАТИ ПАТОТ„ ЗА РОМАНИЈА
Битолски Пелистер кој остана без голем број на свои ракометари полека почна да останува и без најавените засилувања. Неизвесната иднина на клубот го натера младиот Стефан Чавор, кој повеќе не можеше да чека, да си побара нов клуб, па потпиша за унгарскиот Чургу, клуб за кој што потпиша на три сезони.
Ракометарот кој што го делеше потпис на договор со нашиот клуб, помина пет дена во Битола каде што и одработи неколку тренинга, но за жал конфузната ситуација го натера за краток период да го напушти клубот.  

Нема коментара:

Постави коментар