09.04.2014.

Априлско лудило на ТК Битола

МЕСЕЦ НА ТЕНИСОТ ВО НАШИОТ ГРАД
Од 12 до 14 април на тениските терени на ТК Битола, овој клуб ќе го организира отвореното првенство на Македонија за јуниори и јуниорки.
Пријавувањето е предвидено до 9 април, а финалните мечеви ќе се играат в недела попладне. Овој настан се поклопува со прославата на јубилејот - 35 години на ТК Битола и 5 години - Академија Павловски. Двата јубилеја ќе бодат одбележани во втората половина на месец април. Предвидени се стрит-тенис натпревари на Широк сокак, а ќе се одржи и Велигденски турнир. Се под насловот „Априлско лудило„ белиот спорт ќе боде доминантен во Битола следниве недели. 

Нема коментара:

Постави коментар