23.12.2014.

Тројца битолчани номинирани за спортисти на 2014 година според МОК

ОБЈАВЕНИ НОМИНАЦИИТЕ ЗА СПОРТИСТИ ЗА ГОДИНАТА СПОРЕД МОК
Агенцијата за млади и Спорт и Сојузот на спортски федерации денеска ги објавија номинациите за најдобрите спортисти во Македонија за изминатата годинa, a меѓу номинираните се тројца битолчани: Александар Соколовски, Мирјета Бајрмамовска и Оливера Наковска - Бикова.

Најдобар спортист
Емил Павлов
Игор Стефановски - Иџе
Аљоша Недев
Евгениј Поп Ацев
Здравко Дејановиќ

Најдобра спортистка
1. Мирјета Бајрамовска
2. Јадранка Недева Јарчевска
3. Лина Ѓорчевска
4. Наташа Андонова
5. Јулија Николиќ

Млад спортист на годината
1. Берат Јакупи
2. Давид Бабунски
3. Филип Талевски
4. Александар Соколовски
5. Бобан Илиоски

Млада спортистка на годината
1. Катарина Маринковиќ
2. Пуликсенија Јовановска
3. Мери Јанева
4. Анастасија Богдановски
5. Ивана Ѓорѓевска

Најуспешен машаки национален тим
1. Одбојкарска
2. Ракометна
3.Кошаркарска

Најуспешен женскиот национален тим
1. Сениорски ката тим
2. Женска серва репрезентација
3. Женски шаховски тим

Најуспешен спортист со инвалидитет
1. Оливера Наковска – Бикова
2. Ванчо Каранфилов
3. Андреј Стојановски

Најуспешен селектор
1. Жарко Ристовски
2. Пеце Белистојановски
3. Бранимир Јовановски
4. Ивица Обрван
5. Александар Џикиќ

Најуспешна национална спортска федерација
1. Карате федерација
2. Ракометна федерација
3. Одбојкарска федерација
4. Кајакарска федерација
5. Кошаркарска федерација


За номинираните право на глас имаат медиумите, спортските федерации и Советот за спорт при Агенцијата за спорт и млади. Наградите ќе бидат доделени во сабота во 20.15 часот во Македонскиот народен театар.

Нема коментара:

Постави коментар