01.11.2013.

Се одржа првиот меморијален турнир „Сашо Палашовски - Палаш„

ЕДНА ГОДИНА ОД СМРТА НА САШО ПАЛАШОВСКИ - ПАЛАШ „СЕ РОДИ„ МЕМОРИЈАЛНИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ НА УГОСТИТЕЛСКИТЕ ОБЈЕКТИ ВО НЕГОВА ЧЕСТ
Во спортската сала “Младост“ деновиве се одигра меморијален турнир во мал фудбал, насловен “Сашо Палашовски - Палаш“, на кој настапија шеснаесет екипи на битолските угостителски локали  Иницијативата беше од ноќни-от клуб “Расчекор“, каде беше вработен Палашовски, кој пред една година трагично страдаше.
По тој повод најголем број битолски локали учествуваа во овој турнир рече Марио Трифуновски на отворањето на турнирот. 
На отворањето настапија екипите на ветераните на ФК Пелистер од една страна и познати битолски спортисти на другата страна. Победник на турнирот бепе екипата од кафулето „Портал„

Нема коментара:

Постави коментар