05.11.2013.

Преку 1000 луѓе трчаа на ноќната трка

ПРЕКУ ПОЛОВИНА ВЕК НОЌНАТА АТЛЕТСКА ТРКА Е ГЛАВНО СПОРТСКО ОБЕЛЕЖЈЕ НА ПРАЗНИКОТ НА ГРАДОТ
 
Во организација на Сојузот на спортови од Битола се одржа 54 по ред ноќна атлетска трка, на која настапија учениците од основните и средните училишта, студентите и граѓаните. Сите според возраста од различни места стартуваа од Широк сокак, а целта за сите беше на плоштадот “Магнолија“
Во основните училишта најдобри беа основците на ОУ “Коле Канински“, а во средно образование екипно победи екипата на “Таки Даскало“ За сите три најдобри пласирани Сојузот на спортови обезбеди дипломи и медали.

Нема коментара:

Постави коментар