30.12.2013.

Новогодишен коктел на РК Пелистер

ЗАВРШНА ЦЕРЕМОНИЈА НА РК ПЕЛИСТЕР И НАЈАВА ЗА ПРОЕКТОТ ВО 2014 ГОДИНА
Новиот управен одбор на РК Пелистер организираше новогодишен коктел на кој беа поканети сите ракометари на сениорската екипа, стручниот штаб, голем дел од оперативците во клубот, ветераните и легендите на клубот и новинарите. Еден убав обичај за завршување на сезоната, со оглед на тоа до сабота момците тренираа под водство на новиот тренер Томче Петрески, кој беше официјализиран како наследник на Ристо Костадиновски. Деновиве се очекува клубот и официјално да премине во рацете на ГП Пелистер и најуспешниот претседател во историјата на клубот, Силјан Мицевски. Со самата иницијатива за негово враќање, извесно беше дека клубот ќе застане на здрави нозе и организационо ќе наликува на ракометен гигант.  Претседателот на управниот одбор Сашо Павловски најави подобри денови за славниот битолски клуб: „Во завршна фаза е трансформацијата на клубот и во првите денови од новата година очекувам дека официјално ќе бидеме РК Пелистер АД. Забележувате дека организационо се екипираме и верувам дека сме на вистинската патека. Од почетокот наша идеа беше да ги обединиме клубските легенди и ракометните работници и верувам дека со склоп на нивните квалитети и потребите на клубот, има место за сите заеднички да соработуваме„ заклучи  Павловски.
На иста маса сегашниот стручен штаб плус Стевче Стефановски, Абдула Јусуфовски, Цане Крстевски, Златко Димитровски беа дел од коктелот, а веројатно клубот ќе пронајде адекватни активности за нив во новата спортска структура. Играчкиот кадар ќе биде драстично засилен и со 3-4 нови ракометари од странство, Пелистер ќе биде поконкурентен во новата 2014 година. Првата голема цел е да се врати местото на клубот во некој од европските купови и секако да ја анимира битолската публика во што е можно поголем број да ја исполни спортската сала „Младост„ во натпреварите од Суперлигата.

Нема коментара:

Постави коментар