15.12.2013.

Фудбалерите на Пелистер во тимот на есента

СТИГНУВААТ СЕРИЈА НА ПРИЗНАНИЈА ЗА ДОБРИОТ ПРВ ДЕЛ ОД СЕЗОНАТА НА ФУДБАЛЕРИТЕ НА ПЕЛИСТЕР
Со оглед на тоа што како никое друго првенство во Европа, скоро четири месеци трае паузата меѓу првиот и вториот дел од шампионатот, има доволно време за анализа, избор на најдобрите и оние помалку добрите. Во знакот на првите четири екипи на табелата: Хоризонт Турново, Вардар, Пелистер и Работнички минаа изборите на идеалниот тим на првите 19 кола од првенството на Македонија. Во изборот на единствениот дневен спортски весник „Македонски спорт„ двајца фудбалери на Пелистер се најдоа меѓу 11 најдобри по позиции. Тоа се дефанзивецот Христијан Драгарски и напаѓачот Стенио Жуниор.
Според веб порталот www.supersport.com.mk дури тројца фудбалери од битолскиот прволигаш се во тимот на есента. Тоа се дефанзивецот Владица Брдаровски, фудбалерот на врска Ѓорѓи Мојсов и шпиц играчот од Бразил, Стенио Жуниор. Ова е уште една потврда дека фудбалерите на Драган Бочевски се на цена и максимално се вреднува тоа што тие го направија во претходните три месеци.   

Нема коментара:

Постави коментар