Powered By Blogger

11. 8. 2010.

Nema odmor za pelisterci














Na polovina megu sredbata so Teteks i gostuvanjeto vo Turnovo, fudbalerite na Pelister odigraa test mec so tretoligasot Viktorija od Prilep. Iako so tetovci vidlivi bea mnogu problemi, sepak bitolcani veruvaat deka so tekot na vremeto mladata ekipa na Naum Ljamcevski ke go dostigne svojot limit i ke igra zrelo vo tekot na sezonata.
So prilepcani Ljamcevski gi testirase glavno onie koi ne igraa vo prvite dve kola i Pelister uspesno go polozi testot i pokraj remito bez golovi. So kompletno mladinska ekipa zelenite kreiraa mnogu sansi za gol. Najzrelata ja imase povratnikot po povredata Zoran Simonovski, koj vo 31 minuta ne realizira penal. No negovoto vra}we moze da bide mnogu vazno vo presret na narednite sredbi. Povredata e minato i za defanzivecot Nikolce Panovski, koj po 90 minuti protiv Renova zaradi povreda ne nastapi so Teteks.
Vo meguvreme pelisterci se zasilija na golmanskata pozicija so vrakanjeto na srpskiot internacionalec Igor Pavlovic. Sega so odlicnata forma na Petrovski i dokazaniot srbin, zelenite imaat dva kvalitetni golmani so koi ke ja zastitat svojata mreza vo prvenstvoto i Kupot.

Нема коментара:

Постави коментар