15.07.2014.

Како изгледа распоредот на Пелистер оваа сезона


ПЕЛИСТЕР ЈА ЗНАЕ ЕСЕНСКАТА И ДЕЛ ОД ПРОЛЕТНАТА АГЕНДА ВО ПРВАТА ЛИГА
Вчера се „роди„ календарот за новата фудбалска сезона и компјутерот веднаш ги исфрли паровите за две третини од шампионатот. Со оглед на новиот систем на натпреварување дури на 1 март ќе се знае понатамшниот тек на државниот шампионат во фудбал. Пелистер со сите скопски екипи најнапред игра во Битола, а потоа гостува во главниот град.

  1 - коло Пелистер - Вардар
  2 - коло Хоризонт Турново - Пелистер
  3 - коло Пелистер - Металург
  4 - коло Ренова - Пелистер
  5 - коло Пелистер - Работнички
  6 - коло Силекс - Пелистер
  7 - коло Пелистер - Тетекс
  8 - коло Пелистер - Шкендија
  9 - коло Брегалница - Пелистер
10 - коло Вардар - Пелистер
11 - коло Пелистер - Хоризонт Турново
12 - коло Металугр - Пелистер
13 - коло Пелистер - Ренова
14 - коло Работнички - Пелистер
15 - коло Пелистер - Силекс
16 - коло Тетекс - Пелистер
17 - коло Шкендија - Пелистер
18 - коло Пелистер - Брегалница

Нема коментара:

Постави коментар