15.06.2015.

РК Пелистер конечно се трансформираше, со Општина Битола како единствен акционер

ДАЛИ КОНЕЧНО ДОАЃА КРАЈОТ НА ГРИЖИТЕ НА РК ПЕЛИСТЕР?
Советот на Општина Битола денес ја донесе oдлуката за изменување и дополнување на Одлуката за утврдување на интерес за основање на Акционерско друштво за вршење дејност спорт во ракометниот клуб Пелистер АД Битола.
Во Одлуката се менува членот 1, став 2 кој ќе гласи: ,,Основач на акционерското друштво ќе биде Општина Битола со 100% капитал". Опозицијата реагираше за менувањето на претходната одлука, според која акциите беа 70% за две компании, а делот на општината беше 30%. Од мнозинството објаснија дека компаниите доставиле писмо во кое се откажуваат. Претходно битолскиот суперлигаш мака мачеше и ги проби сите рокови за трансформација. Надежта е дека со овој потег, барем организационо Пелистер ќе може да застане на „здрави нозе„.

Нема коментара:

Постави коментар