28.05.2013.

Димовски државен првак во тешка категорија

БИТОЛЧАНЕЦОТ ДИМОВСКИ ШАМПИОН НА МАКЕДОНИЈА ВО КИК-БОКС ВО КАТЕГОРИЈА ПРЕКУ 91 КИЛОГРАМ
Кик боксинг федерацијата на Македонија во рамките на активностите според календарот за 2013 година во салата на „ОУ Круме Кепески„ во Скопје го одржа Државно првенство. Техничката  организација  беше на клубот „Бумар“. На шампионатот се натпреваруваа 68 спортисти од 18 клуба, во дисциплините и тежинските категории.

ПОБЕДНИЦИ ПО КАТЕГОРИИ И ДИСЦИПЛИНИ 
ЛОУ КИК
(-65 кг)  Елена  Ѓорѓиевска       Фајт тим - Скопје
(-61 кг)  Пепи Велков                 Тим Зоран - Струмица
(-67 кг)  Ненад Манојловски     Шампион - Скопје
(-71 кг)  Ѓоре Стојанов               Будо - Велес
(-81 кг)  Димитар Ѓеоргиев                 Гладијатор - Неготино
(-86 кг)  Јане Велковски             Шампион - Скопје
(+91 кг) Александар Димовски           Самурај - Битола

ЛАЈТ КОНТАКТ
(-63 кг)  Коцев Диме                            Будо - Велес
(-71 кг)  Марков Марјан                      Будо - Велес
   
ПИНТ ФАЈТ
(-73 кг)  Дејвид Димитров                    Гладијатор - Штип

КИК ЛАЈТ
(-60 кг)  Ненад Манојловски                Шампион - Скопје
(-74 кг)  Драган Игњатовски                Гладијатор - Скопје
(-79 кг)  Андреј Мицов                        Факт Тим - Скопје
(-84 кг)  Александар Митовски            Гладијатор – Скопје
(-94 кг)  Климент Гроздановски          Каринг - Скопје
     
Кик боксинг федерацијата на Македонија врз основа  на доставениот записник од натпреварувачката комисија информира и дека  стручниот тим и селекторот Дејан Митровски - Урко ќе го одреди составот со кој ќе настапи Македонија на  Балканскиот куп вo Bихач вo сите дисциплини од кик бокс спортот од 14 до 16. јуни 2013 година, кој е во програмата на активности на КБФМ се со со цел подобри подготовки за претстојните светски шампионати во Бразил и во Турција оваа година.

Нема коментара:

Постави коментар