17.04.2015.

Започна силниот Велигденски турнир во кошарка за млади категории во Битола

ПЕТТА ГОДИНА ПО РЕД ЗА ВЕЛИГДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ ВО БИТОЛА СЕ ОДИГРУВА СИЛЕН КОШАРКАРСКИ ТУРНИР ЗА МЛАДИ КАТЕГОРИИ
Денес во Битола почна петтиот меѓународен Велигденски тунир во кошарка за млади категории во организација на КК Младост од Битола, општина Битола и универзитетот Свети Климент Охридски. Во три спортски сали во Битола овој викенд 18 екипи во четири возрасни категории ќе се борат за триумф на турнирот.

Девојчиња: родени 1999 година
Задар (Хрватска)
Гостивар
МНА - Кавадарци
Младост - Битола

Девојчиња: родени 2001 година
Задар (Хрватска)
Гостивар
Струга
Младост  Битола

Момчиња: родени 2000 година
Воштарница Задар (Хрватска)
Гостивар
Партизан Водно
Црн Дрим - Струга
Младост - Битола

Момчиња: родени 2003 година
Воштарница Задар (Хрватска)
Гостивар
Партизан Водно
Црн Дрим
Младост - Битола


Свечено отворање е в сабота од 14 часот во спортската сала „Младост„ а доделувањето на наградите в недела од 17 часот. На турнирот предвидено е да се одигра и ревијален меч на првата генерција на девојчиња на Младост и сегашната младинска екипа. 

Нема коментара:

Постави коментар