28.02.2015.

Кој ќе ги брани боите на Пелистер оваа пролет?

ЦЕЛОСНО РЕНОВИРАН ИГРАЧКИОТ КАДАР НА ПЕЛИСТЕР ПРЕД ВТОРИОТ ДЕЛ ОД ШАМПИОНАТОТ
Утре продолжува фудбалскиот шампионат на Македониј, а Пелистер има големи промени во својот играчки кадар. 14 новајлии ќе го носат зелениот дрес оваа пролет, во обид да се подобри осмото место од есенскиот дел.

ФК ПЕЛИСТЕР - СЕЗОНА 2014/15 - пролетен дел

Претседател: Димче Шеровски
Спортски директор: Милош Манојловиќ
Секретар: Бруно Пресилски

Голмани
Горан Пашовски              15.02.1980 - капитен
Милош Драгојевиќ       03.02.1989 (Црна Гора)
Дарко Ристевски            30.04.1991

Одбрана
Христијан Атанасовски                13.09.1995
Милорад Смоковски    15.08.1991
Методија Степановски               26.05.1983
Александар Крстески   03.09.1983
Виктор Талевски             03.04.1995
Константин Чешмеџиев             29.01.1996
Миле Петковски             11.01.1985
Виктор Велкоски            14.11.1995

Среден ред
Гоце Тодоровски            13.09.1982
Томе Речкоски                18.03.1991
Игор Станојевиќ             24.01.1991 (Србија)
Владимир Петрески     08.07.1991
Петар Љамчевски          08.08.1991
Александар Анастасов                04.05.1993
Никола Митиќ 27.12.1995 (Србија)
Бурхан Мустафов           01.03.1994
Јованчо Трајковски       18.01.1995
Филип Миленковски    07.01.1990

Напад
Роберто Стајев 29.07.1995
Јоргос Цирлидис            15.07.1993 (Грција)
Енсар Сулемани              11.09.1996
Мартин Мирчевски      11.02.1997
Васко Распашковски     10.07.1995
Лутфи Биљали                 14.04.1992
Иве Трифуновски           04.07.1990

Стручен штаб:
Шеф на стручен штаб: Ѓоко Хаџиевски
Помошник тренер: Никола Аврамовски
Помошник тренер: Миле Димов
Тренер на голмани: Сашо Петровски
Доктор: Зоран Лазаров
Физиотерапевт: Марјан Јончевски
Економ: Гоце Ставревски

Дојдоа:
Драгоевиќ, Велковски, Чешмиџиев, Смоквовски, Митиќ, Станоевиќ, Билали, Цирлидис, Распашковски, Речковски, Петрески, Сулемани, Талевски, Стајев

Заминаа:
Апостоловски, Ристевски, Ступиќ, Марковски, Главевски, Брдаровски, Велевски, Т. Магловски, Динчев, Ганчев

Нема коментара:

Постави коментар