14.02.2013.

Познат пролетниот ростер на ФК Пелистер

ФК Пелистер

Борд на директори:
Генерален извршен директор: Сашо Здравевски
Спортски директор: Миле Димов
Координатор на фудбалската школа: Сашо Илиевски
Секретар: Бруно Пресилски
Потпарол: Зоран Мишевски

Градски стадион: „Тумбе кафе„ - Битола. Капацитет: 10.000

Играчки кадар:

Пеце Коруновски 05.10.1982
Илче Петровски 22.07.1989
Дарко Атанасовски 17.07.1994
                             
Христијан  Драгарски 16.04.1990
Илир Елмазовски 18.11.1979
Томе Китановски 21.05.1992
Милан Ивановиќ 08.03.1988
Дејан Лескароски 17.10.1985
Тони Магловски 14.01.1993
Сашо Лазаревски 24.03.1982
Тони Вељановски 12.04.1984
Кире Степановски 26.05.1983

Стефан Магловски 17.07.1988
Адријан Кекец 28.05.1985
Кристијан  Атанасовски 13.09.1995
Бурхан Мустафов 02.03.1994
Димче Ристевски 06.10.1982
Филип Миленковски 07.01.1990
Благојче Рутевски 28.03.1980
Тони Мегленски 22.05.1981
Антонио Стојковски 28.01.1995
Јове Трајковски 18.01.1995
Александар Вељановски 09.08.1991

Благојче Марковски 13.10.1987
Драган Димитровски 26.07.1977
Благојче Главевски 06.04.1988
Симеон Христов 04.09.1992
Александар Тасевски 16.02.1994


Стручен штаб:
Шеф на стручен штаб: Гордан Здравков
Помошник тренер: Спасе Ристевски
Помошник тренер: Кире Стерјов
Тренер на голмани: Сашо Петровски
Доктор: Зоран Лазаров
Физиотерапевти: Филип Милевски и Марјан Јончевски
Економ: Гоце Ставревски

Дојдоа:
Петровски (Брегалница Штип), Кекец (Канада), Христов (Егри - Унгарија), Мегленски, Атанасовски (Победа), К. Степановски (Напредок)

Заминаа: 
Шалевски, Анастасов, Гоновски, Н. Марковски (Корзо), Велевски, Симоновски (Победа), К. Ристевски, Д. Ристевски (Новаци), Павлов -

Нема коментара:

Постави коментар