23.09.2012.

Победа за РК Пелистер, пораз за РК Битола

Битола - Овче Поле 28:34 (17:18)

Спортска сала Младост  - „Битола„ Гледачи: 300
Судии: Васе Зиковски и Саше Ѓорѓевски (Скопје)
Делегат: Неделко Неделковски (Скопје)
Црвен картон: Игор Трајковски (Битола)

Битола:
Н. Ѓорѓиевски (5 одбрани), Петковски (13 обрани), Мојановски, Б. Илиевски, В. Петковски, Јаневски, Т.Ѓорѓоевски 14, Бојчевски 4, Босеовски 2, Талевски, Митревски 3, Најдовски 1, А. Петковски, Б. Илиевски, Рајановски, Трајковски 4
Исклучувања: 14 минути
Седмерци: 11/7

Овче Поле:
Бетунски (2 одбрани) 1, Митрушев (11 одбрани) Ѓенев 2, Стојановски 2, Ѓорчев 2, Зафировски, Василевски 2, Панев 8, Илковски, Илиев 12, Тренчев, Јосифов 1, Паунов, Петров, Лазаревски 4
Исклучувања: 10 минути
Седмерци: 5/3

Пелистер - Текстилец 22:12 (10:7)

Спортска сала „Младост„ - Битола. Гледачи: 500
Судии: Дејан и Димитар Ѓорѓиевски (Скопје)
Делегат: Ристо Начевски (Скопје)

Пелистер:
Тоскоски (14 одбрани), Божиновски (6 одбрани), Ивановски, Ангелковски, Костовски 1, Ордев 2, Стојановски, Јосифовски, Димитровски 5, Чурлевски 4, Митевски 4, Вешовски 3, Дрогришки 1, Митревски 2, Петровски, Мемиќ
Исклучувања: 10 минути
Седмерци: 3/3

Текстилец:
Атанасов (6 одбрани), Зафиров (10 одбрани), Сенев 2, Савашев 1, Мицев, Наков 2, Пенев, Поповски, Пешевски 1, Јовановски 1, Ангелов, Попов 1, Паневски, Бошковски 4
Исклучувања: 4 минути
Седмерци: 1/0

Нема коментара:

Постави коментар