18.08.2015.

Пелистер гостин на меморијалниот турнир „Миле Нешкоски„

НА КРАЈОТ ОД АВГУСТ ВО ПРИЛЕП ЌЕ СЕ ОДРЖИ ПРВИОТ МЕМОРИЈАЛЕН ТУРНИР „МИЛЕ НАШКОСКИ„
Од 28 до 30 овој месец ќе се одигра ракометен турнир во чест на легендата на прилепскиот ракомет Миле Нешкоски. На турнирот учество ќе земат екипите на Прилеп и Пелистер, екипата од соседна Грција Диомидис Аргус како и РК Беса од Косово.
Нешкоски беше еден од најпопуларните, омилени спортисти.  На бековската линија играше во Тутунски комбинат, а беше и во Саудиска Арабија. Се најде и во составот на македонската репрезентација во сезоната 1992/1993 година.

Нема коментара:

Постави коментар