29.12.2012.

Три девојки и Шундовски, битолски номинации на АМС

Нашиот град со четири номинации за најдобри во 2012 година според Агенцијата за млади и спорт
Агенцијата за млади и спорт ги објави номинираните спортисти во изборот за најдобрите во 2012 година. Битола ја претставуваат трите девојки во категоријата спортистка на годината, а селекторот на ракометарите Звонко Шундовски е номиниран за стручњак на годината.

Номинирани  за Спортист на годината 2012 година

Спортист на годината:
Наумче Мојсовски, Тодор Гечевски, Ненад Манојловски

Спортистка на годината:
Оливера Наковска-Бикова, Гордана Цветковска-Бошевска, Мирјета Бајрамоска

Млад спортист на годината:
Димитар Ѓорѓиев, Дејан Манасков, Крсто Мишев

Млада спортистка на годината:
Симона Заборска, Наташа Андонова, Елена Ливриниќ

Најуспешен македонски спортист во странство:
Кирил Лазаров, Горан Пандев, Перо Антиќ

Најуспешна машка репрезентација:
Македонска ракометна репрезентација, Македонска кошаркарска репрезентација, Македонска фудбалска репрезентација

Најуспешна женска репрезентација:
Македонска ракометна репрезентација, Македонска фудбалска репрезентација У19, Македонска кошаркарска репрезентација У19

Најуспешен тренер/селектор:
Бранимир Јовановски, Звонко Шундовски, Лино Червар

Нема коментара:

Постави коментар