26.12.2012.

Три злата и државен рекорд за Симоновски

МЛАДИОТ 11 ГОДИШЕН ИВАН СИМОВСКИ ОД НИШ СЕ ВРАТИ СО ПОТВРДА ЗА СВОЈОТ НЕСПОРЕН ПЛИВАЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛ
Успесите на битолскиот пливач Иван Симоновски веќе не се изненадување за македонската јавност. Имено младиот битолчанец се врати со три злата и државен рекорд од меѓународниот пливачки митинг „Свет Никола 2012„ во Ниш - Србија.
Во конкуренција на 520 пливачи од Србија, Македонија, Грција, Бугарија, БиХ и Египет, битолчанецот уште еднаш блесна. Како пливач на ПК „Орка 2012„ од Битола, тој најнапред го собори националниот рекорд за пливачи до 12 години на 50 метри делфин и новиот рекорд сега изнесува 32,16. Покрај ова злато, Симоновски најсјаниот медал го освои и на 50 метри грбно и на 200 метри делфин. Потврда дека битолското пливање е на вистински пат и дека ќе донесе уште многу радост и сатисфакција. 

Нема коментара:

Постави коментар