31.03.2015.

На Пелистер заврши скромната македонска ски-сезона

КАКО И СЕКОЈА ГОДИНА, СКИЈАЧКАТА СЕЗОНА Е ЗАТВОРЕНА СО ПЕЛИСТЕРСКИОТ ВЕЛЕСЛАЛОМ
Победничката на Шарпланинскиот куп за деца, членката на битолски Пелистер, Лидија Симјановска, победи во својата категорија и на домашен терен, на традиционалниот „Пелистерски велеслалом“, кој во изминатиот викенд се одржа на патеката Копанки. Пелистерскиот велеслалом за првпат беше организиран во 1960 година. И годинава организатор беше ПСК Пелистер.

Прва категорија
Поткатегорија 1 (родени 2007 - 2008 год.)
Девојчиња: 1. Ева Милевска (АСК Скади - Скопје)
Момчиња: 1. Данило Илиев ( АСК Скади - Скопје)
2. Далибор Петрески (Крушево)
3. Петар Димовски ( Крушево)

Поткатегорија 1.2 (родени 2005 - 2006)
Девојчиња:
1. Јана Атанасовска (Скопје)
2. Михаела Даноска (Крушево)
3. Хелим Мазевска (Битола)

Момчиња:
1. Андреј Костовски
2. Дони Петличковски ( Битола)
3. Лука Калески (Прилеп)

Поткатегорија 1.3 (родени 2003 - 2004)
Момчиња:
1. Влатко Анастасоски (Гостивар),
2. Борјан Стезоски (Прилеп)
3. Владимир Јордановски (Прилеп)

ВТОРА КАТЕГОРИЈА (12-14 год)
Девојчиња:
1. Ема Петровска (Тетекс Тетово)
2. Матеја Марковска (Битола)
3. Леона Јовановска (Битола)

Момчиња:
1. Петар Атанасовски (ПСК Пелистер - Битола)
 2. Иво Велчевски (Битола)
3. Никола Неделковски (Битола)

ТРЕТА КАТЕГОРИЈА (14-16год)

Девојчиња:
1. Лидија Симјановска (ПСК Пелистер - Битола)
2. Софија Петличкова (Битола)
3. Антина Проеска (Крушево)

Момчиња:
1. Воислав Синадиноски (Гостивар)
2. Андреј Атанасовски (ПСК Пелистер - Битола)
3. Кочо Најдовски (Крушево) 
ЧЕТВРТА КАТЕГОРИЈА (16-30 год)
Жени:
1. Еми Тасеска (ЗшТочак Охрид)
2. Мариана Ристевска (Битола)
3. Александра Цветковска (Битола)

Мажи:
1. Маријан Нашоку (Битола)
2. Дамјан Неделковски (Битола)
3. Кирил Тасевски (Битола)

ПЕТТА КАТЕГОРИЈА (30-50год)
Жени:
1. Весна Марковска (ПСК Пелистер - Битола)
2. Ирена Петличкова (Битола)
3. Павлина Василевска (ПСК Пелистер - Битола)

Мажи:
1. Мартин Кочмановски - Скопје
2. Војо Атанасовски (ПСК Пелистер - Битола)
3. Мартин Мартиновски (Скопје)

ШЕСТА КАТЕГОРИЈА (над 50 год)
1. Миле Кескоски (Битола)
2. Илија Белџигеровски (ПСК Пелистер - Битола)
3. Кире Марков (Битола)

ПАРАЛЕЛЕН ВЕЛЕСЛАЛОМ

Жени:
1. Нели Панова (ПСК Пелситер - Битола)
2. Стефанија Талевска (Битола)
3. Еми Тасеска (ЗшТочак Охрид)

Мажи:
1. Војо Атанасовски (ПСК Пелистер - Битола)
2. Мартин Мартиновски (Скопје)
3. Мартин Кочмановски (Скопје)

ПАРАЛЕЛЕН СНОУБОРД
Жени:
1. Ивана Кајретиќ (ССНЛ Битола)
2. Марија Кузмановска (ССНЛ Битола)

Мажи:
1. Мимое Томичиќ (ССНЛ Битола)

2. Димитар Стаматовски (ССНЛ Битола)

Нема коментара:

Постави коментар