Powered By Blogger

9. 11. 2009.

Vistinski pristap i lesna pobeda














Tineks Prolet - Pelister 24:30 (12:14)

Se sekavate li na prvoto kolo od VIP Super ligata i teskata pobeda na Pelister protiv Tineks Prolet. Togas vo malata sala na gimnazijata Josip Broz Tito do 50 minuta mladata ekipa na Ilija Temelkovski bese ramnopravna. Pa se uplasija od pomislata za pobeda nad golemiot rival i iskustvoto na bitolcani presudi. Vodeni od toj mec simpatizerite na Pelister stravuvaa od gostuvanjeto vo glavniot grad. Po dvata vrzani porazi od Zlaten Dab i Metalurg, pobedata nad Tineks Prolet bese imperativ.
Uste od startot zelenite bea tie koi nametnaa minimalno vodstvo koe go kontroliraa celo prvo poluvreme. Solidnata odbrana i kontranapadite odlicno funkcioniraa i nervozata se poveke gi zafakase domasnite rakometari. Na startot na vtoriot del nastana neverojatna serija na bitolcani, koi pobegnaa na celi 10 golovi prednost. Pogoduvaa site, od nadvoresnite rakometari do brzite krila. Dimitrovski, Jankulovski, Vezenkovski i ostanatite lesno go sprovedoa mecot kon kraj i Pelister ja proknizi vtorata pobeda na gosti, po onaa vo Resen. Bitni tri boda za vra}awe na tretoto mesto i za moralot podzanisan po dvata porazi.
Rakometarite na Pelister se do cetvrtok treniraat vo Bitola, a potoa so avtobus ke minat dolg pat do Romanija, kade narednata sabota navecer ke go odigraat prviot mec od 2 kolo na Celing kupot so Oderei. Vozvratniot e na 21 noemvri vo 18:00 casot vo sportskata sala Mladost.

Нема коментара:

Постави коментар