Powered By Blogger

15. 11. 2009.

Slakanica od Odorei













Challenge kup - 2 kolo
Odorei - Pelister 31:21 (19:8)

Po dolgiot skoro 25 casoven pat, rakometarite na Pelister vo Romanija go imaa svojot kam-bek na evropskata scena protiv domasnata ekipa Odorei. Favoriziraniot protivnik so visoki 10 razlika ja zavrsi prvata runda i so ubava prednost go ceka revansot vo Bitola narednata sabota.
Zelenite ne mozat da bidat zadovolni, bidejki nesvatlivo zagubija mec koj odlicno go otvorija. Vo vakvi mecevi na ekipi koi dobro ne se poznavaat, startot e najvazen. Izbranicite na Stevce Stefanovski so golovi od izrabotni akcii odolevaa na kvalitetnata romanska ekipa. Taka vo 15 minuta pri 6:6 nastana golem crn period, serija na neiznudeni greski i 12:3 vo narednite 10 minuti. Mihalcea i Rusia ja polnea mrezata na Pelister i na odmor se otide so najvisoki 11 razlika.












So takov psiholoski pritisok ne bese lesno da se napravi kam-bek vo mecot. Postoeckite 11 razlika Odorei gi imase i vo 45 minuta, koga Fratila pogodi za 23:12. Togas Dimitrovski i Zarkov reagiraa i Pelister se spusti na 25:17 vo 52 minuta. I koga se razbudi troska nadez za nesto poaktiven rezultat, nova serija na romancite i Mihalcea gi dotolci pelisterci. Toj so 10 gola bese prvo ime na sredbata. Vednas do nego bea i ostanatite bekovi Rusia so 6 i Fratila so 5 gola.












Eden od najteskite porazi vo rakometna Evropa za Pelister, no ne e se zagubeno za plasman vo 3 kolo. Sportskata sala Mladost ke bide ispolenata v sabota za vozvratniot mec, koga izbranicite na Konstantitn Stefan ke se soocat so bitolskiot pekol. Se dodeka postoi nadez, rakometarite na Pelister ke se borat za prezimuvawe vo Celing Kupot.

Нема коментара:

Постави коментар