Powered By Blogger

23. 11. 2009.

Cetiri ekipi ja bojkotiraat ligata














Milano - Pelister ne se odigra (3:0 sluzben rezultat)

Vo sabotata na redovnoto sobranie na FFM Haralampie Hadziristeski bese izbran vo tret mandat za pretsedatel na FFM. Na istoto sobranie ne prisustvuvaa pretstavnici na nitu eden od dvata opstinski sojuzi od Bitola. Naredniot den cetiri prvoligaski ekipi odlucija da go bojkotiraat sampionatot zaradi spored niv neregeluranoto sobranie.
Taka mecot megu Milano i Pelister ne se odigra, bidejki gostite na terenot se pojavija so 75 minuti zadocnuvanje i mecot ne zapocna zaradi rizik od mrak. Vo bojkot se uste Sloga Jugomagnat, Makedonija G.P. i Horizont Turnovo. FFM najavuva zestoki kazni za strajkuvacite. Cetiri dena po neodigravanjeto na sredbata vo Kumanovo, FFM go registrira mecot so sluzbeni 3:0 za ekipata na Milano.









Kup na Makedonija
(Cetvrtfinale - 2 mec)

PAK DIMITROVSKI JA NOSI RADOSTA

Drita - Pelister 0:1 (0:1)

Fudbalerite na Pelister ne ja povtorija minatogodisnata greska i so pobedata vo Bogovinje protiv vtoroligasot Drita so 1:0 (i vkupno 3:2 po onie 2:2 vo Bitola) se plasiraa vo polufinaleto na nacionalniot Kup. Pod golem pritisok dali ke go odigraat ovoj mec ili ne, zelenite zaminaa za Bogoviwe bez bolniot Bradonjic i povredenite Lazarevski i N.Petkovski. Sepak igraa otvoreno i od prvata minuta go napadnaa protivnikot. Momentot na odluka se sluci vo poslednite migovi od prviot del, koga kapitenot Dragan Dimitrovski so majstorski izveden sloboden udar mu donese vodstvo na gostite. Vo prodolzenieto se igrase nervozno so nekolku polusansi na dvete strani, no ostana 0:1. Taka Pelister zaedno so Skopje, Teteks i Rabotnicki se plasira za proletnoto polufinale od nacionalniot Kup.

Нема коментара:

Постави коментар