Powered By Blogger

22. 11. 2009.

Pak odlukata po odmorot



















Vardar 2000 - Pelister 56:79 (17:19 ; 19:21 ; 10:18 ; 10:21)

Polesno od predvidnoto i bez bolniot Aleksandar Held, kosarkarite na Pelister ja zabelezaa vtorata gostinska pobeda vo prvenstvoto srede Skopje protiv ekipata na Vardar 2000. Na slicen nacin kako vo 1 kolo, crveno-crnite bea ramnopravni dve cetvrtini, a potoa kvalitetot na bitolcani izleze na povrsina. Vo igra na mali brojki kapitenot na gostite Zoran Petkovski pak ja ponese svojata ekipa i so 12 poeni vo prviot del bese najzabelezitelen megu pelisterci.
Klucniot moment se sluci na startot na tretiot period, koga pokraj Petkovski, se razigra Apcev i so dve trojki i serija na slobodni frlanja Peliser se odlepi na skoro 20 razlika. Taa prednost samo se zgolemuvase do krajot. Milan Miljkovic koj glavno ja organizirase igrata na gostite, pogodi dve trojki, mu se prikluci i Talevski so 12 poeni i na krajot vardarci gi snajde katastrofa. So cetiri kosarkari so dvocifren ucinok (Petkovski 21, Apcev 17, Talevski i Miljkovic po 12) i Vokic i Krstevski so dostoen pridones, pobedata ne mozese da izostane. Vo ekipata na Vardar 2000 se istakna Ivica Dimcevski so 24 poeni, no razlikata vo kvalitet se pocuvstvuva. Golem cekor napred za samodoverbata na mladata bitolska ekipa i za trenerot Marjan Lazovski, koj so dobriot start poleka gi vklopuva kockite pred prodolzuvanjeto na vtoriot krug. V cetvrtok vo Bitola doaga Plejmejker Kubus, koj na domasen teren zagubi od Pelister. So ovie bodovi zelenite imaat vkupno 12 i se naogaat na tretoto mesto na tabelata so ubava idnina.

Jovanovic mesto Vokic

Najverojatno za sredbata so Plejmejker Kubus, Pelister ke ima nov centar. Srdjan Vokic po samo 7 odigrani meca zaminuva, a na negovo mesto vo Bitola se vraka Gjorge Jovanovic, koj go nosese dresot na bitolcani prethodnata sezona se do mart ovaa godina, koga zamina zaradi nedorazbiranjata so trenerot Mladen Mikic.

Нема коментара:

Постави коментар