09.01.2013.

Градот Битола го помогна ФК Пелистер со 3,5 милиони денари

ДОЈДЕ КРАЈ НА ДОЛГИТЕ ПЕРИПЕТИИ ОКОЛУ ФИНАНСИСКИОТ „КОЛАЧ„ ЗА ФК ПЕЛИСТЕР
Денеска по подолго очекување општина Битола како и што вети пред празниците префрли финансиски средства на сметката на фудбалскиот клуб Пелистер. Според информации префрлените финансиски средства се во висина од 3,5 милиони денари.
Со овие финансиски средства се очекува да бидат исплатен сите долгови кон фудбалерите и да бидат стартувани подготовките. Најверојатно следниве денови ќе биде назначен и нов тренер, а најсериозен кандидат за клупата на тимот од Тумбе Кафе и Никола-Илиевски-Џиџи.

Нема коментара:

Постави коментар