17.01.2013.

Тече пријавувањето за спортист на Битола за 2012 година

СОЈУЗОТ НА СПОРТОВИ НА БИТОЛА НАЈДОЦНА ДО 25 ЈАНУАРИ ЌЕ ГИ СОБЕРЕ ДОБИЕНИТЕ ПРЕДЛОЗИ ОД СВОИТЕ ЧЛЕНКИ
Сојузот на спортови од Битола деновиве го објави конкурсот за избор на најдобри спортисти и спортски екипи. Потпретседателот на Сојузот на спортови од Битола, Ѓуро Илиќ, за годинашниот избор вели: Сојузот на спортови оваа година ќе го одржи традиционалниот избор за спортист на Битола за 2012 година.
Сите клубови, членки на Сојузот траба да ги предложат своите спортисти најдоцна до 25 јануари, на адреса на Сојузот на спортови. По добиените предлози нив ќе ги разгледа Комисијата за избор на најдобри спортисти, а нивниот предлог ќе оди на гласање на Управниот одбор на Сојузот на спортови, каде ќе биде донесена конечната одлукаИнаку, ќе се избира најдобар спортист во сениорска конкуренција, како и сениорка екипа. Покрај сениорите ќе се избира и најдобра младинска екипа и младинци во поединечна конкуренција Ние покрај овие награди прогласување на најдобат тренер, а ќе доделиме и признание за спортски работници кои дале голем придонес за развој на битолскиот спорт, додава Илиќ

Нема коментара:

Постави коментар