Powered By Blogger

17. 12. 2009.

Hit i so igrata i so rezultatite


Iako osvoija samo eden bod na poslednite tri sredbi, fudbalerite na Pelister imaat za sto da bidat zadovolni koga niz mislite ke im minat site 17 esenski kola. Od tim koj pretrpe revolucija i smeni trener sred sezona, do edno od najprijatnite iznenaduvanja i od gledna tocka na igrata i po saldoto na bodovi.
Za sredbata so Sileks i propustenata sansa za uste dva boda govori defanzivecot Goran Gancev: “Mislam deka odigravme dovolno dobro da pobedime, no nemavme dovolno sreka vo odlucuvackite momenti. Mnogu pretrcavme po teskiot teren i steta sto ne ja izraduvavme nasata publika so tri boda” istakna Gancev koj zaradi povreda go propusti gostuvanjeto vo Turnovo, a odigra samo edno poluvreme so kratovci. Koga ja analizira celata polusezona 26 godisniot odbranben fudbaler na Pelister moze da bide gord na timot i invidulano na fudbalerite: “ Vo site problemi, so docen start na podgotovkite i srede mnogu strajkovi uspeavme da se konsolidirame, da pokazeme deka znaeme da igrame, skoro so site timovi se nadigruvavme i mislam deka so malku poveke sreka i so tie sest boda za koi sme pokratki mozevme i uste povisoko na tabelata da prezimime” zavrsi eden od retkite koj ne doaga od skolata na Pelister, no izvoredno se vklopi vo ambientot. No igrackite problemi i zaostanatite plati na fudbalerite, kako da ne se vo preden plan. Fudbalerite povtorno se zrtvi na edna nevoobicaena situacija vo klubot. Imeno so koja uprava zelenite ke vlezat vo 2010 godina se uste ne se znae, bidejki vo klubot dejstvuvaat dve strui. Ednata predvodena od pretsedatelot Krume Volnarov, a drugata od najavuvaniot sponsor Vanco Atanasovski. Ke ima li primo predavanje na klupskata vlast i koga toa ke se sluci e posledna nepoznata vo bitolskiot klub za ovaa teska godina.


Ristevski go odigra svoeto

Iako umoren od nekolku dnevniot prestoj vo Ceska kade gi dogovori site detali so Banjik Ostrava, mladiot defanzivec na Pelister Kire Ristevski prakticno od avion stigna za posledniot mec vo zeleniot dres. Odigra odlicni 90 minuti so Sileks i na pozicijata lev i desen bek. Od 2 januari minuva vo vtoroplasiranata ekipa na ceskata liga kade ke potpise dogovor na sest meseci, so moznost za uste dve godini narednoto leto.

Нема коментара:

Постави коментар