Powered By Blogger

26. 12. 2009.

Presvrt vo Pelister













Dve nedeli po zavrsuvanjeto na esenskata polusezona i desetina dena po ostavkata na Naum Ljamcevski, Pelister gleda svetlo na krajot na tunelot. Pretsedatelot Krume Volnarov pronajde resenie za klupskata idnina i rezultatite ke bidat vidlivi veke idnita nedela. Od v nedela pelisterci povtorno ke bidat vo trenazen proces 14 dena po poslednata sredba so Sileks. Na prva prozivka so isklucok na srpskite internacionalci ke odgovorat skoro site fudbaleri. Bradonjic i Mirovic ke se priklucat na ekipata vo tekot na nedelata.
V ponedelnik fudbalerite ke dobijat edna ili dve zaostanati plati i so mal isklucok za novogodisnite praznici ke treniraat pod Tumbe kafe kade uslovite se odlicni i zaradi mekata zima. Od prvite denovi na novata godina ekipata se seli vo Spanija kade ke gi mine dvonedelnite podgotovki i ke odraboti serija na kontrolni natprevari. Vo tekot na januari ke bide definiran igrackiot kadar, a predvideni se i nekolku zasiluvanja. Od zaminuvanjata vo ovoj moment sigurno e samo ona definirano na Kire Ristevski vo Banjik Ostrava. Volnarov bese zadovolen od postignatoto i veti mnogu poveke kako Pelister bi bil kompetitiven i na prolet.

Vo Malaga so najdobrite

Od 5 do 19 januari Pelister ke se podgotvuva vo Malaga na podgotovki, koi se predvideni od pred nekoj den, a vo koi zelenite na raspolaganje ke imaat perfektni uslovi. Pokraj klimata i idealnite tereni, bitolcani definiraa i pet prijatelski natprevari, a poznati se i cetiri protivnici. Taka na 9 januari Pelister ke igra so NEC Nijmegen, na 13 januari so holandskiot prvak AZ Alkmar, na 16 januari so dvokratniot ruski sampion Rubin Kazan i na 18 januari so Bazel, koj e aktuelen svajcarski vice-prvak. Edinstveno neizvesen e prviot protivnik na 6 januari, a toj ke proizleze od Borusija Dortmund, Lens ili Energi Kotbus koi isto taka se na podgotovki vo Spanija. Turneata licno ja obezbedi pretsedatelot Volnarov na pokana na organizatorot i oficijalni UEFA agenti. Ova ke bide edna od najsilnite proverki na bilo koja nasa ekipa niz Evropa.














Formiran inicijativen odbor

Dolgo ocekuvanite promeni vo klupskata struktura ne se slucija pa Pelister prodolzuva so Volnarov kako pretsedatel. Sepak novina e raspustanjeto na upravniot odbor i formirawe na inicijativen odbor od tri clena vo koj figuriraat Krume Volnarov, Vanco Atanasovski koj e pretstavnik na firmata koja saka da investira vo klubot i Evto Bozinovski, koj e pretstavnik na navivackata grupa Ckembari. Odborot ke funcionira se dodeka ne bidat sozdadeni uslovi za nekoj kompletno da go prevzeme rakovodenjeto i da sostavi svoj uprave odbor.

Нема коментара:

Постави коментар