Powered By Blogger

20. 3. 2010.

Umeren optimizam megu pelisterci













Minaa celi tri nedeli od posledniot mec za bodovi na Pelister. Po iznenaduvackite tri boda vo Tetovo so denovi vo fudbalska Bitola se zboruva za “vecnoto” derbi. So vrakanje na klupskata harmonija, dobar trenazen proces i skoro kompleten tim, zelenite ke patuvaat vo glavniot grad. Sefot na strukata Naum Ljamcevski nema da moze da smeta na nedovolno podgotveniot Kire Ristevski koj na ekipata mu se prikluci so zadocnuvanje i Marjan Altiparmakovski, koj od istite pricini ke go preskokne ova gostuvanje. Bez ovie dva, od esenskiot del standardni prvotimci, bitolcani ke se potprat na pogolemiot del od fudbalerite, koi igraa vo mecot so Teteks. Blagojce Ljamcevski, koj e eden od najstandardnite vo tekot na sezonata veruva vo iznenaduvanje na “Filip 2 arenata”.
“Dobro rabotime i silno sme motivirani za ova derbi. Ne treba da se trosat zborovi za znacenjeto na ova derbi so umeren respekt vleguva vo mecot so Vardar. Mislam deka imame sili da se nadigruvame i da ostaneme neporazeni a potajno se nadevam deka mozeme da go doneseme celiot plen vo Bitola.” optimist bese eden od najdobrite vo prvata sredba na ovie rivali Blagojce Ljamcevski. Predvodnikot na pelistreci Naum Ljamcevski imase samo pofalni zborovi za Vardar, koj slicno kako Pelister se izdigna nad problemite i poveke od dostoinstveno gleda na nedelnoto derbi. :Ljamcevski, koj se uste ima dilemi okolu pocetniot tim veti deka site koi ke istrcaat ke go dadat maksimumot. Do posleden moment se ocekuva verifikacija na dokumentacijata za poslednoto zasiluvanje Ertan Demiri, no bez treninzi so soigracite mali se sansite vednas da debitira protiv negovata bivsa ekipa. Od druga strana svoeto debi v nedela go ocekuvaat srpskite internacionalci Vladimir Doknic i Jovan Stefanovic koi na nekolku dena do pocetokot na proletniot del go zasilija bitolskiot prvoligas.

“Slucajot Mackov” se uste ne e resen?

I na ovoj mec Pelister od klupata ke go vodi pomosnikot trener Goko Ilievski, bidejki sefot na strucniot stab Naum Ljamcevski se uste ne moze da sedi na klupata. Imeno se uste ne e resen slucajot Mackov. Bivsiot trener na Pelister i natamu ne e isplaten i dodeka toa ne se sluci, ne moze da se naznaci noviot predvodnik.

Нема коментара:

Постави коментар