Powered By Blogger

25. 3. 2010.

Pobeda za moral i nasmevki pred Vardar















Ostavarena e celta vo pelagoniskoto i derbi porazot od Vardar minatata nedela e samo dalecno sekavanje za fudbalerite na Pelister. Iako od mecot so Pobeda so isklucok na trite boda ne moze koj znae kolku da se izdvoi, vo taborot na pelisterci se zadovolni sto izdrzaa na pritisokot po porazot od Vardar.
Vo ocekuvanje da sedne na klupata po razvrskata okolu slucajot Mackov, sefot na strukata Naum Ljamcevski se potpira na negoviot prv pomosnik Goko Ilievski, koj ja vodi ekipata od klupata pod buden monitoring na Ljamcevski. Ilievski potvrduva deka bodovite so Pobeda se osvoeni potesko od sekoe predviduvanje: “ Imavme teska nedela po porazot vo Skopkje. Dobro e sto brzo postignavme gol i vrz toa vodtsvo go izgradivme nasiot triumf. Situacijara na tabelata e odlicna i nasoceni sme na nedelniot mec so Vardar, koi i nie vo klubot kako i navivacite vo Bitola nestrplivo go ocekuvame. Ke dademe maksimum i na toj mec. Vprocem da se igra so Vardar samo po sebe e golem fudbalski nasta” zavrsi Ilievski.
Vo prvite tri proletni sredbi Pelister osvoi 6 od moznite 9 boda i kako cetvrtoplasiran vleze vo posledniot tret krug. Klupata na zelenite upotrebi skoro 25 fudbaleri na trite sredbi. Za razlika od mecot so Vardar, bitolcani menuvaa 7 starteri so Pobeda. Za nedelnoto novo “vecno” derbi verojatno ke ima novi promeni vo strartniot sostav. Taka pelisterci ja administriraat silata koja ne e optimalna po burnata zima, serijata prekini vo treninzite i turneata vo Spanija koja pokraj pozitivnite strani ostavi i fizicki posledici. Za nedelniot mec so Vardar se vraka i Nemanja Bradonjic, koj so Pobeda ne igrase zaradi akumulacija na kartoni. Tokmu prviot mec so crveno-crnite vo 10 kolo bese najposeten mec ovaa sezona, a najavite se deka v nedela pod Tumbe kafe ke padne klupskiot rekord na posetenost ovaa sezona.

Нема коментара:

Постави коментар