Powered By Blogger

8. 10. 2010.

Sterjovski pomosnik na Husein














Za razlika od prethodnata reprezentatvna pauza od dve nedeli sega fudbalerite na Pelister barem treniraat. Toa e edinstvenata pozitivna vest vo taborot na bitolskiot prvoligas koj maka maci da sostavi kompetitiven tim za preostanatite 8 meca od sampionatot do zimskata pauza.
Po Brnjarcevski i Angelevski i dvajcata srpski internacionalnci Bradonjic i Pavlovic se doma i nepoznato e dali ke se vratat narednata nedela ili ne. Kako i da veke tri treninzi minuvaat bez niv pod Tumbe kafe. Za denes e predviden prijatelski mec so vtoroligasot Ohrid, na koj Nedzat Husei ke testira nekolku kombinacii za mecot so Sileks za sedum dena.
Od pred dva dena pomosnik na Husien na klupata na zelenite e Zoran Sterjovski. Iako vo kombinacija bea i Stavrevski i Grozdanov, na krajot izborot panda na Sterjovski. Mladiot strucnjak 40 dena bese prv trener na pelisterci i so nego ekipata gi mina podgotovkite, no po smenata na Volnarov so Atanasov, dojde so smena i na Sterjovski so Ljamcevski. Pred mecot so Sileks dobra vest e oporavuvanjeto na Brdarovski i vrakanjeto na Petkovski po crveniot karton od kup mecot so Bregalnica.

Нема коментара:

Постави коментар