Powered By Blogger

6. 9. 2010.

Tumbe kafe i natamu prazen



Veke edna nedela trae strajkot vo Pelister, a nema nitu najavi deka toj ke prestane i deka rabotite ke se stabiliziraat. Pretsedatelot Atanasov i natamu ne e vo Bitola, a i pokraj najavite za isplakanje na edna zaostanata plata, na smetkite na fudbalerite ne legnalo nisto. Atanasov e razocaran od potegot na fudbalerite na toj nacin da gi baraat svoite prava, a vo taa zbrka najmnogu gubat samite igraci i pred se klubot. Sedum dena bez planiranite desetina treninzi i eden kontrolen mec za vreme na izminatiot vikend se golema zaguba za strucniot stab, koj planirase duri po reprezenativnata pauza da go pretstavi najdobriot Pelister.
Vpecatok e deka denovive Pelister ke se vrati vo trenazen proces za klupskoto dobro. Pogolemiot del od fudbalerite treniraat invidualno, a onie koi ne doagaat od Bitola se vo svoite gradovi so isklucok na Igor Pavlovic i Nemanja Bradonjic, koi se vo Bitola no bez odgovori na mnogute nepoznanici. Minatata sezona po administrativnata kriza i zaminuvanjeto na Volnarov za da dojde Atanasov, isto taka imase sedum dneven zastoj vo podgotovkite. Togas vo presret na vtoroto kolo Pelister so nov strucen stab i nekolku debitanti prakticno bez trening go sovlada Teteks srede Tetovo so 3:1 so dva gola na Iliev i eden na Petkovski. No sega za razlika od togas, Pelister ima mlada i mnogu poizmeneta ekipa, a i ne postoi klima za povtoruvanje na minatogodisnata sezona. Eden od nasite najtrofejnite kluba sega rizikuva grcevita borba za prezivuvanje, a so toa mnogu brzo ke se vbroi vo najtesniot krug na kandidati za preselba vo Vtorata liga, vo najmala merka za vo barazot.

Ckembarite na sredba so fudbalerite

Pred nekolku dena na baranje na bitolskite navivaci Ckembari, koi aktivno se vkluceni vo problemite na klubot, dojde do sredba so del od fudbalerite. Pretstaveni bea problemite i navivacite im dadoa podrska na pelisterci, no eventualno ne igranje so Rabotnicki v sabota, moze da donese debeli posledici za idninata na Pelister ovaa sezona. Zatoa postoi vetuvanje deka Pelister so Rabotnicki ke igra, no kako bez organiziran trening dolg period e golema nepoznanica.

Нема коментара:

Постави коментар