Powered By Blogger

26. 9. 2010.

Pozitivna nula za pelisterci














Fudbalsko prvenstvo na Makedonija 2010/11 - 8 kolo

Pelister - Metalurg 0:0

Gradski stadion pod Tumbe kafe. Gledaci: 2000
Glaven sudija: Marjan Eckoski (Ohrid)
Asistenti: Laze Cakareski i Ace Mateski (Struga)
Delegat: Alija Jaoski (Plasnica)
Strelci: nema
Zolti kartoni: Tenekidziev (Metalurg)
Crveni kartoni: nema

Pelister:

Petrovski ,Brdarovski, Kokovic, Panovski, Milenkovski, Veljanovski, Bradonjic, N. Petkovski (od 78m. Talevski), Simonovski, Iliev (od 81m. B.Ristevski), Kelesovski

Metalurg:

Georgievski, Ilievski, M.Petkovski, Demiri, Kralevski, Damevski, Mihajlovic (od 55 Tenekidziev), Kostencoski, Djuric, Krstev, Kleckaroski (od 68m. Ljamcevski)

Igrac na natprevarot:
Nikolce Panovski (Pelister)

Na 25 rodenden na naviva~kata grupa Ckembari fudbalerite na Pelister mu podarija na svoite simpatizeri golem bod protiv liderot, koj i natamu ne znae kako e da se pobedi pod Tumbe kafe. Vo natprevar koj brgu ke se zaboravi retki bea zrelite sansi za gol, iako jasna bese prevlasta vo posedot na topka na izbranicite na Tasevski. Se cekase cel polovina cas na prvata zrela sansa i toa na gostite. Po serija na udari od dalecina po eden od cestite korneri, skopjani dobija dve sansi preku Kralevski, no Ilce Petrovski brani odlicno ovaa esen. Skopjeni ne rizikuvaa vo igrata na Pelister so samo eden napagac imase za cel da ne primi gol i da se obide od prekini ili kontranapadi da kazni. Vtoriot del vo celost zapocna so inicijativa na Metalurg, no so bezbrojni horizontalni dodavawa i bez zreli sansi pred domasniot gol. Pelister koj site sili gi frli na odbrana duri vo finisot po vleguvaweto na Talevski dojde do svezina i napravi nekolku vetuvacki kontranapadi. Dokolku bea posrekni domakinite mozea vo finisot do site tri boda. Imeno Simonovski vo 87 minuta direktno od korner biese vo golot, no Jorde Georgievski spreci celosna radost na bitolcani. Po vrnezlivoto i vetrovito vreme bitolskite navivaci, koi ne prestanaa da navivaat, dobija adekvaten podarok za 25 rodenden.

Reakcii po natprevarot:

Nedzat Husein
(trener na FK Pelister)

Se odlucivme za defanzivna formacija, vo koja potrebno bese mnogu trcanje i angazman da dojdeme do ovoj bod. So ogled na situacijata zadovolen sum od prikazanoto i veruvam deka vo idnina ke igrame podobro i vo ofanziva. Metalurg e kvaliteten tim, vprocem toj e lider i ne ni dozvoli da se iznaigrame.

Zikica Tasevski
(trener na FK Metalurg)

Dolgo vreme ja imavme topkata vo svoite noze, no ne uspeavme da sozdademe mnogu izgledni sansi. Cestitki do domakinot koj odlicno se branese i dojde do celta sto bese eden bod. Pofalbi za atmosferata i ambientot i cestit jubilej na bitolskite navivaci.

Нема коментара:

Постави коментар