Powered By Blogger

10. 9. 2010.

Pelister nazad vo strojot















Po sedum dena bez trening, fudbalerite na Pelister se vratija pod Tumbe kafe i veke go podgotvuvaat mecot so Rabotnicki v sabota. Iako problemite se uste ne se reseni, zelenite cuvstvuvaat obvrska da ja izvrsuvaat nivnata dolznost i sto e mozno popodgotveni da go docekaat mecot so ekipata koja gi eliminira na penali vo minatogodisnoto Kup polufinale.
“Bez razlika na grizite odlucivme da trenirame. Komunikacijata ne odi najdobro, bidejki pretsedatelot e vo Skopje pa samo nekolku trelefonski povici e se sto cuvme od nego. Se uste veruvame vo resavanje na krizata za dobroto na klubot i na nasite navivaci. Nie sme edinstveni i veke vo mislite ni e Rabotnicki i kako e mozno da go podgotvime toj predizvik”, velat na vrakanjeto pod Tumbe kafe vo ist glas site profesionalci vo Pelister. Vo meguvreme ne samo sto plata pelistreci ne dobija vo rokot od 3 do 7 septemvri kako sto veti Atanasov, tuku i do krajot na nedelata mali se sansite za isplata. Vo meguvreme uste eden tezok udar za bitolcani e zaminuvanjeto na Majk Cvetkovski nazad vo Avstralija. Korpulentniot zamenik kapiten na Pelister se odluci na ovoj radikalen poteg i na trening vo ponedelnikot se pozdravi so kolegite i svojata idnina ja gleda na najdalecniot kontitent. Na negovo mesto vo odbranata na zelenite ke zastana Zoran Salevski, koj kako sloboden fudbaler doaga od Sileks. Sepak debito nema da se sluci so debaarmalci tuku narednata nedeka ili so Bregalnica vo Kupot ili so Skopje vo glavniot grad. Taka odbranata na Pelister e kompletno renovirana za razlika od minatata sezonaso samo 5 fudbaleri za cetirite mesta pred Petrovski.

Ljamcevski: “Rabotnicki e favoritot”

“Imame bezbroj grizi. Ne izrabotivme nitu polovina od ona sto go planiravme. Namesto mini podgotovki znaete deka sme kratki za 7-8 treninzi. Zamina i Cvetkovski, povreden e Panovski, nema uste nekolku igraci i do posleden moment nema da go znaeme timot za ovoj mec. No so podrska na navivacite i ginenje za klupskite boi, veruvam vo podvig protiv favoritot.:

Нема коментара:

Постави коментар