Powered By Blogger

23. 9. 2010.

Pocna terapijatana Husein



Vo Pelister povtorno se od pocetok. Po petti pat vo poslednite sedum godini se menuva strucniot stab sred sezona, sto e znak deka rabotite ne odele kako sto treba vo dosegasniot tek na sezonata. No najavite se deka problemite se minato i deka zelenite gi ocekuva period na satisfakcija i radosti za golemata armija navivaci. Vcera pretsedatelot na klubot Vanco Atanasov pristigna vo Bitola da definira del od nerazjasnetite situacii. Ni otkri deka za nekolku dena ke se donesat novi iminja vo postoeckiot roster i ke bidat poznati iminjata na pomosnicite na Husein:
"Mu dadovme tri dena na novit trener da gi odbere svoite sorabotnici i zaednicki da pocnat so rabotata. Vo meguvreme vo Bitola veke nekolku dena se naoga Goko Cvetanovski koj ke go nosi dresot na Pelister, no duri od narednata nedela bidejki ne uspeavme da go registrirame za mecot so Metalurg. Se raboti za iskusen 28 godisen fudbaler koj so svoeto iskustvo ke mu pomogne na timot. Narednata nedela vi vetuvam pretstavuvanje na uste dve novi iminja kako bi go podobrile igrackiot kadar" optimist bese Atanasov pri svoeto doganje vo Bitola. Povratnikot na klupata Nedzat Husein go prifati predizvikot vetuvajki mnogu rabota i angazman. "Situacijata ni malku ne e lesna no povikot na Pelister ne se odbiva. Veruvam deka so mnogu rabota i posvetenost site zaedno ke mozeme da se raduvame na novi uspesi na nasiot milenikbese deciden kormilarot na "zeleniot brod". Povredata na mladiot Dragarski gi remeti planovite na noviot trener vo odbranata kade Pelister ima najmal fond na fudbaleri. Ako 19 godisniot defanzivec ne bide podgotven togas samo Risetvski, Micevski i Panovski ke bidat vo kombinacijam za centralnite pozicii vo odbranata. Po povredata na mecot so Skopje, napagacot Lazar Iliev e fit i cela nedela trenira so ekipata i ke bide vo startniot tim za mecot so liderot. So ogled na toa sto vo interval od 7 dena sleduvaat mecevite so Metalurg, Bregalnica i Napredok zelenite znaat deka treba da se akumuliraat silite, no sekogas prviot nareden mec e najvazen.

“Ckembarski spektakl" na bitolskiot plostad

So odlicna organizacija minuva nedelata posvetena na jubilejot na navivackata grupa Ckembari. Taka po natprevarot vo mal fudbal na veteranite na navivackata grupa i onie najmladite i vcerasnata krvodaritelska akcija, sinoka bitolcani prisustvuvaa na zabaven spektakl. Na bitolskiot plostad Magnolija se odrza zabavna programa so izvedbi na bitolskite muzicki grupi, poraka od gradinacalnikot Talevski i blagodarnici za najzasluznite vo razvojot na ovoj cetvrt vek na navivackata grupa Ckembari Kulminacijata treba da se sluci utre pod Tumbe kafe koga se ocekuva pirotehnicko sou i specijalna koreografija po pov 25 godini na navivackata grupa Ckembari.

Нема коментара:

Постави коментар