Powered By Blogger

22. 9. 2010.

Husein go dirigirase prviot trening













Po skoro dve sezoni, legendarniot bivs fudbaler na Pelister Nedzat Husein se vraka na kormilot na negoviot maticen Pelister. Iako pregovorite traea nekolku dena po ostavkata na Ljamcevski i negoviot stozer, vcera pretpladne dojde do dogovor na site detali, Husein da go prevzeme timot uste pred mecot so Metalurg.
Denovive po intenzivnite telefonski razgovori, pretsedatelot Atanasov dva pati vo tri dena pristigna vo Bitola da go “izgasne pozarot”. So Husein e dogovorena sorabotka do krajot na ovoj sampionat so moznost za prodolzuvanje i za narednata sezona se vo zasivsnost od rezultatite. Ovie denovi iskusniot strucnjak treba da go naimenuva negoviot tim na pomosnici. Posleden pat koga sedese na “zelenata” klupa na Husein mu pomagaa Milenkovski i Petrovski. Ova e cetvrto vrakanje na Husein vo taborot na pelisterci, a po tret pat toa go pravi sred sezona. Husein go odvede Pelister do tretoto mesto i nastapot vo Kupot na UEFA vo sezonata 2008/09, a sezona podocna bese smenet po domasniot poraz od Pobeda (0:1) vo 7 kolo. Taka po Mackov, Cvetanovski, Ilievski i Ljamcevski, zelenite povtorno pocnuvaat od Nedzat Husein.
Toj vcera go izdirigira prviot trening na koj se pojavija skoro site fudbaleri od postoeckiot roster. Treningot bese intenziven so posebna vnimanie na odbranata koja samo na eden mec vo sampionatot ne primi gol. Raznisanata atmosfera mora nabrgu da se popravi, bidejki v sabota verojatno pred rekordna poseta vo Bitola doaga Metalurg. Iako skopskite zeleni skoro nikogas ne se raduvale na poln plen pod Tumbe kafe, sega ja imaat favoritskata uloga. So 11 boda poveke na bodovnoto saldo i razlika vo kvalitetot na igrackiot kadar, Metalurg e pod pritisok za trite boda vo Bitola. No so ogled na toa deka Pelister nema nitu gol, a kamo li bod nadvor od Bitola, kade bi osvojuval bodovi ako ne vo svoeto “buniste”.
Vcera Atanasov trebase da se sretne i so “Ckembarite” koi ja zapocnaa svojata nedela na proslava na 25 godini od nivnoto postoenje. Pokraj zabavni, sportski i humanitarni manifestacii, bitolskite navivaci centralnata manifestacija ja planiraat za v sabota pod Tumbe kafe, kade so nova koreografija i pirotehnicko sou treba da go odbelezat nivniot cetvrt vek postoenje.

Bradonjic: So trcanje se ke nadopolnime

“Motivirani sme i ocekuvame poln stadion. I pokraj problemite veruvame deka so angazman i trcanje mozeme se da nadopolnime, pa i ovaa kriza vo koja se naoga klubot. Znaeme kakov protivnik ke imame protiv sebe, no i rivalite treba da se grizat kako ke minat vo Bitola pred nasite navivaci. Optimist sum i vetuvam maksimum do trite boda” rece eden od najstandarnite kako minatata taka I ovaa sezona Nemanja Bradonjic.

Нема коментара:

Постави коментар